Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1962. A Felszabadulás tér. A Klotild Paloták előtt  nem is oly rég még ott állott szobrok (Werbőczi, Pázmány ) már valahol máshol. Hol is?
A középperonos "bukfenc" még a régi osztott szélvédővel a tér közepén! Mellette nem sokkal a járdasziget pontosan ott, ahol ma a nagy munkával megépített közúti aluljárót éppen manapság (2013.02.23.) teszik a történelem részévé!
Még egy apró érdekesség: még nincs lánckorlát a járdasziget szélén és a járdák szélén sem!
A szemétgyűjtő még csikktartó nélkül való.(Arany János sem fogalmathatta szebben!)
A járművek mindenhonnan mindenhova haladhatnak és haladnak is!
A Klotild paloták kissé romosan.
A két "Varsó" a Kígyó utca sarkán parkol. Nagyon durva szabálysértés, skandallum! 
A Duna utcából  a Veres Pálné utcánál lehet balra kanyarodni az Erzsébet híd pesti hídfője felé!
A háttérben egy toronydaru dolgozik, ami azt jelzi, hogy már épül az új Erzsébet híd !
Ilyen is volt Budapest!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Ferenciek tere, Felszabadulás tér, A 16. századtól Platea dominorum (Urak utcája), Szent Péter utca, 1690-től Herrngasse (Úri utca), A 18. századtól Mönchengasse (Barátok utcája), Mönchenplatz (Barátok tere), Franziskanerplatz, Apponyi tér
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©