Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Vörösmarty tér, 5. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Vörösmarty tér. A háttérben a Gerbeaud-ház, (korábban Pesti Magyar Kereskedelmi Bank székháza) az aljában a Gerbeaud cukrászda.
A hiedelmem a körforgalmat illetően immáron bizonyosság.
A kandeláberek a helyzet magaslatán.
A négy forgalmi sáv a Vörösmarty tér egyik oldalán, az ugye  hihetetlen?
Felfedezhető még a szemétgyűjtő, a nyitható tető-szellőzős Ikarus 620-as és a köztéri virágtartó is.
De a nagy kérdés a három fekete autó !?
És megint csak egy látogatói megfejtés: Luksa  Zoltán kedves látogató jóvoltából:
Az a három fekete autó Csajka, a szovjet ipar remeke!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1926-tól Vörösmarty tér, 1874-től Gizella tér, 1812-től Theátrom piatcza, 1830-as évektől Harmincad tér (Dreysigstplatz), 1833-tól Játékszín tér, 1846-tól Német Színház tér (Deutsche Theaterplatz), 1850-től Színház tér (Theaterplatz), 1866-tól Régi Színház tér (Alte Theaterplatz), 1918-ban a Károlyi Mihály tér, 1920-tól újból Gizella tér
  • Forrás: egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Zoltán Luksa
Zoltán Luksa
Az a három fekete autó Csajka,a szovjet ipar remeke!!!
2013. június 27. 22:18