Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1926, 5. kerület

További információk a képhez

1926. Dunapalota nagyszálló.
A Fellner Sándor tervezte neobarokk, ötemeletes épület 1913-ban nyitotta meg kapuit Ritz hotel néven a Mária Valéria utca 14. szám alatt. (Ma Apáczai Csere János utca). 1916-tól Dunapalota néven működött. A II. világháborúban elérte a végzet.
A helyén épült fel a Hotel FORUM 1981-ben Finta József tervei alapján. Ma Hotel InterContinental a neve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Eötvös tér, Felső Duna sor, Obere Donau Zeile
  • Forrás: forum.index.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©