Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920 táján, Gizella (Vörösmarty) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1920 táján, Gizella (Vörösmarty) tér konflissal és lovaskocsival.
És íme már itt van a Földalatti végállomása (NEM A METRÓÉ!) Mögötte a Gerbaud cukrászda, ami manapság igen-nagyon drága. A díszes-míves kandeláberek tetején a lámpafejek még gázüzeműek.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1926-tól Vörösmarty tér, 1920-tól Gizella tér, 1918-ban Károlyi Mihály tér, 1874-től Gizella tér, 1866-tól Alte Theater Platz (Régi színház tér), 1846-tól Német Színház tér (Deutsche Theaterplatz), 1866-tól Alte Theather Platz (Régi Színház tér), 1850-től Színház tér (Theaterplatz), 1846-tól Deutsche Theather Platz (Német Színház tér), 1840-es években Spazieren Platz (Séta tér), 1833-tól Játékszín tér, 1830-as évektől Dreysigst Platz (Harmincad tér), 1812-től Theátrom piatza
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."