Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1898, Gizella (Vörösmarty) tér, 4. (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1898, Gizella tér. Szemben a Pesti Kereskedelmi Bank -egészen pontosan a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank- épülete.
Ebből lett később a Gerbeaud ház és persze az aljában a híres cukrászda. Később Vörösmarty cukrászda, aztán megint Gerbeaud cukrászda. Hogy miért volt a tér neve 1850-től Színház tér (Theaterplatz), az ennél a képnél kiderül.
A Konflis-taxi állomás immáron gigászi méreteket öltött!
De természetesen az abszolút csúcs a képen a két csodálatos  Földalatti lejáró, amit inkább műalkotásoknak nevezek! Kár ezekért is! Az egyik itt látható.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1926-tól Vörösmarty tér, 1874-től Gizella tér, 1812-től Theátrom piatcza, 1830-as évektől Harmincad tér (Dreysigstplatz), 1833-tól Játékszín tér, 1846-tól Német Színház tér (Deutsche Theaterplatz) , 1850-től Színház tér (Theaterplatz), 1866-tól Régi Színház tér (Alte Theaterplatz), 1918-ban a Károlyi Mihály tér, 1920-tól újból Gizella tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©