Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Belgrád rakpart, 5. kerület

További információk a képhez

1967. Belgrád rakpart, ami ekkoriban még kockaköves. A kandeláber szép, de már az újabb "lengő" világító eszlözzel e tetején. A "lengő" szót azért ragasztottam rá, mert amikor nem egy kandeláber tetején díszelgett, hanem egy utca közepén kifeszített drótkötélen, akkor bizony akkora volt a kilengése , hogy a fénykévéje belengte az egész utcát!
A háttérben az Erzsébet híd és a Budai vár sziluettje.
De felfedezhetjük még a csibilámpát,  a félgömb betonba szúrt kresz-táblát és a "gyárilag" is fekete-fehér lánckorlátot  is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Belgrád rakpart, 1919. december 6-tól Ferenc József rakpart, 1918-ban Kossuth Lajos rakpart, 1918. november 30-tól Petőfi rakpart, 1879-től Ferenc József rakpart, 1873-tól Ferenc József sétány
  • Forrás: Fortepan.hu (05919)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©