Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Irányi utca, 5. kerület

További információk a képhez

1978, Irányi utca a Károlyi István (Károlyi) utcánál. Ami ma csak nagyon kevés ember számára megközelíthető, az ekkoron még  négy sávos út volt...A képen (balra) látható épület aljában van napjainkban a CENTRÁL KÁVÉHÁZ. A háttérben, jobbra a Cukor utca.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1897-től Irányi utca, 1872-től Kalap utca, A XVIII. század első felében Szolnoker Strasse (szolnoki út), 1722-től Neu Gasse (Új utca), 1700-tól Mönch Gasse (Barátok utcája), 1690-től Franziskaner Gasse (Ferencesek utcája), vagy Sankt Franziskaner Gasse (Szent Ferencesek) utcája
  • Forrás: Fortepan.hu (151606), orig: GALI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©