Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Március 15. tér, 5. kerület

További információk a képhez

1969, Március 15. tér a Duna felől a Váci utca felé nézve. jobbra a Kéményseprő utca sarkán a Mátyás Pince étterem. A közvilágítást még az UFO-k nyomták. Aki pedig akart, az jöhetett-mehetett a 620-assal...Jelen esetben egy 8/a járatszámú Ikarus 620-assal. Csaknem 50 évvel később, a "Napjainkban" képen látható, hogy már nekiláttak a déli Klotild palota felújításának. Ami talán meglepő, hogy már ekkor is volt FIZETŐ PARKOLÓ.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Március 15. tér, 1874-től Eskü tér, 1870-től Pfarr Platz (Plébánia tér), 1750-től Kirchen Platz (Templom tér), 1740-től Dreifaltigkeits Platz (Szentháromság tér), 1700-tól Runde gegen die Kirche (A templommal szembeni körönd), 1690-től Kürch Platz
  • Forrás: Fortepan.hu (123837), orig: SZEPESFALVY GÁBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©