Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Dorottya utca, 5. kerület

További információk a képhez

1964, Dorottya utca. Az utca már egyirányú, de a forgalom még nagy benne. Egy 19-es járatszámú Ikarus 620-as dübörög a Vörösmarty tér felé. Úgy tűnik, hogy a termosztát még a jővő zenéje... Van helyette hűtőtakaró! Hideg lehetett, mert 3/4-ed részben takar...Balra az Eötvös téren Eötvös József szobra.
Jobbra, a háttérben a Deák Ferenc szobra a Roosevelt (Széchenyi István) téren...
A járművek megfejtését a tisztelt látogatókra bízom.
Andor Tamás ismét az első: A parkoló autók balról: Volga (csak a lámpája látszik), Warszawa, Opel Kapitän, Volga, aztán csak két lámpa látszik; az utolsó elötti megint egy Opel Kapitän, a legutolsó pedig egy 1957-es Chevrolet Bel-Air. Köszi!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Dorottya utca, 1840-es évektől Dorothea Gasse, 1820-as évektől Maria Dorothea Gasse (Mária Dorottya utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (22536), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©