Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Bajcsy-Zsilinszky út, 5. és 6. kerület

További információk a képhez

1963, Bajcsy-Zsilinszky út és a József Attila utca kereszteződés. Őszinte leszek. Ezt a képet kizárólag a háttérben lévő Szent István Bazilikáról ismertem fel.
Íme a Bajcsy-Zsilinszky út 12., ami még létezett az 1960-as években.
Ha azt mondom, hogy phtyű, de más volt, akkor szinte semmit nem mondtam!
A József Attila utca, mintha 2 X 1 sávos lenne.
Ami alig felfogható, hogy milyen óriási a forgalom ekkor!
A később lebontott (Bajcsy 12 .) házban ekkor még  egy OTP - egység és egy óra-ékszer üzlet is működött.
A forgalmat a jól látható rendőrbódéban lévő "elvtárs " irányította.
Villamos megálló van a Paulai Ede utca sarkán, járdaszigettel.
Az autók felismerését a nagy tiszteletű látogatóimra bízom!
Elképesztő, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úton a Népköztársaság (Andrássy) út előtt ekkora a kocsisor.Mi több, a Bajcsy-Zsilinszky út tér-részén még parkolni is lehetett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Bajcsy-Zsilinszky út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út, 1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út
  • Forrás: www.facebook.com-orczykulturkert
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©