Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Gerlóczy utca, 5. kerület

További információk a képhez

1952, Gerlóczy utca 13., a Somogyi Béla út (Károly körút) felé nézve. Az utcával szemben a Somogyi Béla út (Károly körút) 9. számú ház.
Ui.: Gerlóczy Károly (1835-1900): jogász, várospolitikus. Pest szabad királyi város törvényhatósági bizottságának tagja, 1866-ban Pest város főjegyzője. Az 1873-as egyesítés után ő lett Budapest első alpolgármestere. (Az első főpolgármester Ráth Károly volt.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Gerlóczy utca, 1874-től Rostély utca, Az 1840-es években Gitter Gasse, 1830-tól a mai hosszában Gabler Gasse (Gábler utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (9135), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."