Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1948, Kossuth Lajos utca, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1948, Kossuth Lajos utca.
Zebra még nem volt. A közlekedést a fehér kézelős, vas-sapkás rendőr irányítja  a kis dobozkájának segítségével az ekkor még furcsa formátumú forgalom-irányító készülékeket vezérelve. Segítette még a közlekedést a csibilámpa is.
A háttérben már egyben az MTA-ház és a Georgia-Ház.
Hogy az olasz fagylalt mennyivel volt jobb a hazainál, azt nem tudom. És most nézzük, hogy mivel haladhattunk, ha éppen nem gyalogoltunk! Első sorban a 75-ös járatszámú, középperonos, Beszkárt-festésű, osztott ablakos (talán "Bukfenc") villamossal. (Ekkor még viselhette ezt a számot, mert még élt Sztálin)...Vagy a 44-essel. Ha jobban ment, akkor mocival. Ha még jobban, akkor azzal a két autóval, amit nem ismerek fel. Ha pedig "igen-nagyon" gazdagok voltunk, akkor egy Tatra 87-essel...
A villamos melletti autó talán egy Fiat Topolino?
Az útburkolat kockakő és aszfalt vegyesen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1894-től Kossuth Lajos utca, 1874-től Hatvani utca, 1849-től Hatvaner Gasse, 1898-1849-ig Szabad sajtó utca, 1758-tól Agria Gasse (Egri utca), 1696-tól Hatvaner Gasse (Hatvani utca), 1547-től Mahalle (szi) Hatvani utca, 1537-től Szent Péter utca
  • Forrás: Fortepan.hu (16435), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©