Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1948, József Attila utca, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1948, József Attila utca a Bajcsy Zsilinszky útról nézve. Kicsit keskenyebben, de azért felismerhetően. Az autóbusz melletti ház ezen a képen látható teljes egészében! Még tulajdonneve is volt korábban: Fleisher ház volt a neve.
A "zebra" még itt is csak a kezdeményezések egyike. Renitens már akkor is akadt. A kalapos úr lelépett a járdáról. Nem megy át, nem gázol át a piroson. Nem azért, mert a rendőr van a háta mögött, hanem azért, mert ezen rendőr pirosra állította neki a kis dodozkájával a forgalomirányító lámpát és a piros az tilos és veszélyes. Nem úgy, mint manapság, amikor szinte már majdnem kötelező...
Felfedezhetünk még egy kisebb babakocsi bemutatót, bár a tárcsafékest itt még nem láhatjuk. Ez annyira nem vicc, hogy itt betekinthetünk ennek a valóságába. Az öltözködést is komolyabban vették akkoriban.
Az autóbusz egy 4-es járatszámú, MÁVAG Tr-5-ös.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től József Attila utca, 1924-től Gróf Tisza István utca, 1874-től Fürdő utca, 1823-tól Bad Gasse, 1810-től Marokkaner Gasse (Marokkói utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (19432), ADOMÁNYOZÓ: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©