Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1946, Deák Ferenc tér és a Sztálin (Erzsébet) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1946, Deák Ferenc tér és a Sztálin (Erzsébet) tér az Anker-házból (Anker-palotából) fotózva. Szemben az Adria Palota, jobbra a Kemnitzer-ház ("Két török") ház bontása. A kép bal alsó sarkában a Deák téri evangélikus templom. A Földalatti (Millenniumi Földalatti Vasút), ami a köznyelvben egyszerűen csak Kisföldalatti lejárói egy mai ember szemével nézve szokatlan helyen...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta piac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1830-as évektől Juden Markt (zsidó piac), vagy Juden Platz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (226527), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Fortepan/Album075
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©