Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Piarista köz, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1942. A Piarista köz. Csalóka a színes kép. "Szinte" néhány évvel ezelőtt is készülhetett volna. A háttérben a Hegedűs-villa (vörös villa). Balra a Belvárosi plébániatemplom.
Az alagút maga a Piarista köz. A háttérben egy "Stuka villamos". A híd az a régi Erzsébet híd. A poén a dátum: 1942! Mert ekkor még mindez megvolt együtt...! A "napjainkban is csalóka egy kicsit, de talán ez a legjobb összehasonlító kép, amig magam nem csinálok jobbat...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1993-tól Piarista köz
  • Forrás: Fortepan.hu (61684), orig: SZŐKE ANNAMÁRIA/ANONIME
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©