Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930, Ferenciek tere, az Egyetemi könyvtár

További információk a képhez

1930, Ferenciek tere 6. az Egyetemi könyvtár. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem ( ELTE) központi könyvtára. Szemben, az árnyékban a Reáltanoda utca.
Történeti törzsgyűjteménye a nemzeti kulturális örökség része. Állománya több mint 400 éve folyamatosan bővül, nagysága meghaladja a 2 millió könyvtári egységet. 
Az épület Szkalnitzky Antal tervei alapján 1876-ban eklektikus stílusban született.
A helyszín kinézete az utóbbi 40 évben rengeteget változott.
Az épület előtt az 1970-es évek végén megépült az aluljáró, ami aztán 2013-ban hogy-hogy nem, de megszűnt létezni.?
Az épület előtt egy "zöld villamos", akarom mondani, egy nyilvános illemhely.
De a járművek is mindenképpen megérnek annyit, hogy a látogatók segítségét kérjem a magfejtésükhöz. Már pedig kérem, nagy tisztelettel!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1964-től a Károlyi Mihály utca egy része, 1874-től Ferenciek tere
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (24141), orig: SOMLAI TIBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©