Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1934, Zrínyi utca, 4., (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1934, Zrínyi utca. Benne még kárpitos műhely. Szemben Szent István Bazilika. Előtte taxiállomás, azaz taxidroszt. A leghátsó taxi mellett felfedezhető a Droszt Tivadar-féle taxiállomás, azaz a Drost Tivadar féle telefonközpont egyik állomása.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Zrínyi utca, 1860-tól Zrínyi Gasse, 1849-től Haynau Gasse, 1848 előtt Zrínyi Gasse, 1811-től Alster Gasse (Szarka utca)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (39248), orig: TED GRAUTHOFF
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©