Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1904, Kerepesi (Rákóczi) út a Kossuth Lajos utca felé nézve 8.,7., 5. kerület

További információk a képhez

1904, Rákóczi út a Kossuth Lajos utca felé nézve. A kép jobb szélén a Vigyázó-ház. (Mellette a villamos felénk tart.) Szemben balra az Astoria szálló előtt volt épület. 1856-ban épült az 1824-ben nyílt Zrínyi fogadó helyén. Az 1900-as évek elején lebontották, helyet adva az 1912-1914-ben megépült Astoria szállodának, melyet Ágoston Emil és Hikisch Rezső tervezett. Szemben jobbra, a Grünbaum és Weiner-féle kereskedés épületének a helyére emelt, a mai Károly körúti oldalon lévő épület Korb Flóris és Giergl Kálmán építészek műve. Az előbbi épület itt már csak "félben"...A kép bal szélén egy kis csík látszik a Nemzeti színház bérházának ekkor még meglévő épületéből. A háttérben már áll az északi Klotild palota.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1874-től Kerepesi út, 1804-től Kerepescher Strasse (Kerepesi út), A XVIII. században Hatvaner Strasse
  • Forrás: www.moly.hu, képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©