Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1923, Szabadság tér, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1923, Szabadság tér, a Tőzsdepalota, avagy az (Áru- és Értéktőzsde /börze/) épülete. Az emberek többsége (velem együtt) azért inkább a Magyar Televízió székházaként emlékszik rá. 1899-től 1907 ig épült Alpár Ignác tervei alapján. Itt volt Upor József káváháza (a tőzsdések és a seftelők kedvenc helye), és még egy posta is.
A tőzsde 1948. május 25-i megszűntetéséig működött itt. Helyére a Lenin Intézet, majd a Technika Háza, a tudományos egyesületek székháza került. A Magyar Televízió 1955-től költözött be, majd az 1960-as években az egész épületet megkapta. 2009-ben elvesztette...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Szabadság tér, A 19. században az Újépület (németül Neugebäude), Korábban a magyar Bastille, Sétatér, Széchenyi Sétatér, Promenad
  • Forrás: Fortepan.hu (76060), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©