Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894, Városház tér, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1894, Városház tér. Ma a tér helyén a Piarista tömb található.
Piac a Városház téren, balra a mai Március 15. (Eskü) tér, szemben a Piarista (Kötő) utca és a Vas-udvar.  
Bizonyára sokan be tudják azonosítani, hogy hol is készült ez a kép. Akiknek esetleg nem sikerült, nekik segítek egy kicsit. 
Az 1890-es években, amikor az akkori városvezetés döntött arról, hogy az Erzsébet híd hol épüljön meg, akkor pecsételődött meg a Városház tér és környékének a sorsa. Ezt a képet azért tartom különlegesnek, mert itt látható az az egyetlen épület, ami ezt a nagyszabású átrendezést átvészelte és látható a mai napig is. Ez a VAS-UDVAR feliratú ház. Persze egészen más funkciókkal, de azért még alulról fényképezve is felismerhető itt.
A kép szerintem nagyon jó felbontású a korhoz képest. Jómagam ennek ellenére sem ismerek fel dolgokat a piacon. Bízom benne, hogy most is lesznek segítőim a Tisztelt látogatók között!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Napjainkban a Piarista Gimnázium épülete, 1894-ben Városház tér
  • Forrás: Fortepan.hu (57553), fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©