Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894-táján, Kecskeméti utca a Calvin (Kálvin tér) felől, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1894-táján, Kecskeméti utca a Calvin (Kálvin tér) felől. Jobbra a Geist-ház (Ybl Miklós, 1863-64). Balra-szerintem- az a ház, amelyik felfedezhető az  első Pestről készült képen is. Azaz később ennek a helyére épült  a Pintér-bérpalota. A villamos sínek az első normál (1435 mm) nyomtávú budapesti villamos sínei. Előre irányban az egyetem téren volt az egyik végállomása. Ellenkező irányban a végállomás itt, a Kőbányai út (Baross utca) végén volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kecskeméti utca, 1867-től Herren Gasse (Úri utca), 1804-től Ketschkemeter Gasse, 1740-től Ketschkemeter Thor Gasse ( Kecskeméti kapu utca), A XVI.-XVII. században Ceglédi utca mahalle, A XV.-XVI. században Ceglédi utca
  • Forrás: Fortepan.hu (82419), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.095, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©