Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Honvéd utca, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Honvéd utca 24-30, a Valero laktanya. Korábban Valero Antal egykori selyemgyára, a Markó utca felől nézve. 1839-1841-ig (az emléktábla szerint 1844-ig) épült Hild József terve alapján. 1851-ben végleg megyzűnt selyemgyárnak létezni. Később Főherceg Károly laktanya (Valero kaszárnya) volt a neve. Ma is a honvédség egyik épüete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Honvéd utca
  • Forrás: Fortepan.hu (82399), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.075, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."