Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1880 táján, Reáltanoda utca, 5. kerület

További információk a képhez

1880 táján, Reáltanoda utca az Egyetem (Károlyi) utcánál, az Ybl palota. 
A Pesti Hazai Első Takarékpénztár irodaépülete.
Az épületet 1869-ben Ybl Miklós tervezte, majd 1999-2001-ben részben az ő eredeti tervei alapján újították fel, igényes technológiai megoldásokat beépítve. Az emeleti szinteken lévő irodák a bérlők igényei szerint alakíthatók, a ház alatt 56 férőhelyes mélygarázs található. A földszinten exkluzív étterem, kávéház, konferencia- és rendezvénytermek várják ügyfeleiket, vendégeiket. Az egykori Pesti Hazai Első Takarékpénztár irodaépülete megőrizte a múlt építészeti szépségeit, és remekül ötvözi azt napjaink magas szintű technikai kívánalmaival.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Reáltanoda utca, 1861-től Realschul Gasse, Az 1830-as évek elejétől Grüngarten Gasse (Zöldkert utca), 1804-től Kohlbacher Gasse (Kohlbacher utca), 1758-tól Franziskaner Gasse (Ferencesek utcája), 1720 körül Kohlbacher Gasse (Kohlbacher utca), 1695-től Ober Bayerische Gasse (Felső Bajor utca), vagy Mönchen Gasse (Barátok utcája), a XVI. században Felső bástya utca
  • Forrás: Fortepan.hu (82185), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.130, fotó: Klösz György, yblpalota.irodahaz.info
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."