Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1877 táján, Vigarda előtti (Vigadó) tér, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1877 táján, Vigarda előtti (Vigadó) tér, a Vigadó. Előtte a Hangli kioszk. A képen látható teület más néven a Thonet-udvar. Szemben a Vigadó utca. 1869-1871 között építtette fel ide a négyemeletes bérpalotáját a Thonet Testvérpár Rt. Az építkezés művezetője Hauszmann Alajos, a kivitelezés vezetője Wagner János volt). Az épületet 1933-ban vásárolta meg a Phönix Életbiztosító Társaság, hogy bauxitbeton elemekkel kibővítve 1934-ben felújíthassa új szerzeményét. Az épületet ekkor nevezték át Corso-palotára.
Ha pedig Thonet-udvar, akkor pedig talán ezek a Thonet-padok..? Ami viszont biztos, hogy a kép jobb felső sarkában az ANGOL KIRÁLYNŐ szálloda.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1957-től Vigadó tér, 1840-es évektől Duna tér, Dunaparti sétatér a hajóhídnál, Donau Zeile, Untere Donau Zeile (Alsó Duna sor), 1879-től Vigadó tér, 1946-tól Molotov tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82141), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.086, urbface.com, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©