Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1845 táján, Redoutenplatz (Vigadó tér), a pesti Redout, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1845 táján, Redoutenplatz (Vigadó tér), a pesti Redout.
A Vörösmarty téri Pesti Városi Német Színházzal egyidejűleg kezdett épülni a mulatósabb városiak szórakozóhelye: a Redout.
A Duna partján állt, éppen azon a helyen, ahol ma a Pesti Vigadó áll. Mellette az ANGOL KIRÁLYNŐ szálloda is látható.
A parton a Dunán átjáró csónakosok kikötőjét látjuk.
A Redout 1849-ben pusztult el. Hentzi osztrák tábornok bosszúból rommá lövette. A helyén felépített Pesti Vigadó épülétét 1865-ben adták át.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1957-től Vigadó tér, 1840-es évektől Duna tér, Dunaparti sétatér a hajóhídnál, Donau Zeile, Untere Donau Zeile (Alsó Duna sor), 1873-tól Vigarda tér, 1879-től Vigadó tér, 1946-tól Molotov tér
  • Forrás: Beküldte: Várkonyi Gertrúd, Alt Rudolfrajza, Sandmann kőnyomata
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©