Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Üllői út, 8. kerület

További információk a képhez

1976, Üllői út. Ami örökkévalónak látszik, az a Munkaruházati bolt és a reklámja. Napjainkban (2014.07.23.) is ott van rendíthetetlenül.
Az ekkor még kockaköves Üllői úton dübörög az 52-es UV villamos. Talán az utolsó fordulók egyike...
A jobb oldalon (egészen pontosan a Kálvin tér felé vezető oldalon) két "új típusú" Nysa és egy Zil parkol. 
A háttérben még jól kivehető a Badacsony étterem reklámja...
És itt is utoljára hagytam az igazi poént: Sajnos a villamos egy kissé kitakarja, de már nincs meg az a három ház, amelyeknek a helyén van manapság az átjáró, a benzinkút és a BKV, azaz már a BKK központ is az Üllői és a Baross utca között. 
Ez viszont egészen lól látható a túloldalról itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Üllői út, Szolnoki országút
 • Forrás: istenbizony.hu, fotó: Heinz Heider
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Sebestyén Mihály
Sebestyén Mihály
"A forrás szerint a dátum:1979.08.24." A helyzet az, hogy 1976 és 1980 között 52-es villamos nem volt Budapesten. A metrót 1976-ban adták át, ennek építése miatt az Üllői úz belső szakasza már korábban is fel volt túrva. Ezért a legkésőbbi dátum 1975 lehet.
2013. november 01. 11:07
  Popovics András
  Popovics András
  Üdvözlöm Mihály! Az 1979-es dátum az tényleg rossz, kis javítottam ,de az 1976-os már megállja a helyét. A "számos villamos" c. könyv írói szerint is.
  2013. november 01. 16:44
Iván Vitányi
Iván Vitányi
A forrás dátum megjelölése hibás! Az Üllői úton a Nagyvárad tértől befelé a villamos 1977 január 1.-én megszűnt.
2013. november 01. 14:21
  Popovics András
  Popovics András
  Igen, valóban. Köszönöm, javítottam.
  2013. november 01. 16:37