Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

1960. A Rákóczi út és a Gyulai Pál utca kereszteződésében a Szent Rókus kápolna. Az 1956-os sérülések után szépen helyreállítva.  A templomot 1711-ben szentelték fel. A pestisjárványokból kigyógyulók védőszentjéről, Szent Rókusról kapta a nevét. Mai formájában 1765 óta áll a Kerepesi, ma Rákóczi út mentén. Urnatemető 2006 óta van benne. A kápolna előtti téren 1867 óta áll az Immaculata (Szűz Mária)-szobor, az egri prépost-kanonok ajándéka Pest városának.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan (05066)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©