Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Baross tér, 8. kerület

További információk a képhez

1964. A Baross tér a Mező Imre (Fiumei) út torkolatában. Úgy tűnik, mintha körforgalom lenne. De ami még érdekesebb, hogy a Baross tér Kerepesi úti oldala kétirányú, és van egy visszakanyarodó sáv a Thököly út felé! Ez valószínűleg azért lehetett, mert ekkoriban a Keleti pályaudvar főbejárata előtt csak villamos közlekedés volt. Az útburkolat kockakő. 
Felfedezhetünk még csibilámpát, IFA FRAMO-t, ZUK-ot,  csuklós Ikarus trolibuszt, és Csepel teherautóból több félét is. Aztán talán GAZ-t, meg talán még egy Garantot is. Ui.: Jancsó Mihály Senior jóvoltából: Lényeges momentum a színes trolibusz . Akkoriban egy időben több színösszeállítású csuklós troli is járt a városban. Továbbá Dorogman Lászlótól: A színes csuklós trolibuszok "divatja" 1962-ben kezdődött (ha jól emlékszem, ált.isk. 4. osztályába jártam éppen). Az FFV-nél a legváltozatosabb színkombinációkat találták ki a frissen összeállított csuklósok fényezésére (pályaszámok 400-tól kezdődően): volt köztük zöld-fehér, zöld-sárga, vörös-fekete, narancs-fehér, stb. Osztálytársaimmal kíváncsian figyeltük és lelkendezve újságoltuk egymásnak, ha aznap megláttunk egy új színkombinációt a Nagymező utcában (a Labda utcai suliba jártunk).
A 350-es Csepelek mellett figyelemreméltó a troli mellett haladó, Baromfiipar feliratú zárt kocsiszekrényes darab, egy Csepel 450-es.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Jancsó Mihály Senior
Jancsó Mihály Senior
Lényeges momentum a szines trolibusz . Akkoriban egy időben több szinösszeállításu csuklós troli is járt a városban
2013. augusztus 19. 19:34
László Dorogman
László Dorogman
A színes csuklós trolibuszok "divatja" 1962-ben kezdődött (ha jól emlékszem, ált.isk. 4. osztályába jártam éppen). Az FFV-nél a legváltozatosabb színkombinációkat találták ki a frissen összeállított csuklósok fényezésére (pályaszámok 400-tól kezdődően): volt köztük zöld-fehér, zöld-sárga, vörös-fekete, narancs-fehér, stb. Osztálytársaimmal kíváncsian figyeltük és lelkendezve újságoltuk egymásnak, ha aznap megláttunk egy új színkombinációt a Nagymező utcában (a Labda utcai suliba jártunk).
A 350-es Csepelek mellett figyelemreméltó a troli mellett haladó, Baromfiipar feliratú zárt kocsiszekrényes darab, egy Csepel 450.
2014. január 04. 10:35