Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Karpfenstein utca, 8. kerület

További információk a képhez

1930-as évek, Karpfenstein utca. Ebben az időszakban még villamos közekedett a mai Karácsony Sándor utcában. Itt éppen a Magdolna utca sarkán láthatjuk a jó kiállású 20-as járatszámú, Beszkárt festésű (sárga-fehér) villingert, amint iramlik a Teleki tér felé, lévén a közlekedés ekkor még balos.
Ezen villamos-járat az 1930-as években a Ferencvárosi pályaudvartól a Rókus kórházig közlekedett.
A kockakő útburkolat nagyon sokáig megmaradt. Ez különösen megmaradt bennem, ugyanis a kora reggeli órákban (főleg, ha előtte még eső is esett), szinte lehetelen volt előre látni a pontosan szemből jövő napsütés okozta tükröződés miatt! Most vettem csak észre: ez az imént említett tükröződés itt is látszik, nem is kicsit!
Remélem emlészikmég erre más is! A sarki épület a villamos mellett szinte semmit nem változott az utóbb 80 (!) évben. De van még kézikocsi!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Karácsony Sándor utca, Karpfenstein utca
  • Forrás: Családi archívum
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©