Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, József utca, 8. kerület

További információk a képhez

1958. József utca és a Nagy fuvaros utca sarok. Egy sokáig működött igazi korabeli kocsma a Józsefvárosban . A kockaköves József utca még kétirányú és még autóbusz is járt benne. A megálló táblát pedig a fém szemétgyűjtő ékesíti. A közvilágítást gázlámpának vélem. Ekkor még sok helyen volt a városban.
A rendre személyesen Lenin elvtárs felügyel.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től József utca, 1836-tól Josephs Gasse , 1838-tól Grosse Frühlings Gasse Nagy Tavasz utca, 1760-as években Frühling Gasse Tavasz utca), 1740-es évektől Stainbrecher Gasse (Stainbrecher utca)
  • Forrás: Fortepan (09262)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©