Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1962 a Blaha Lujza tér. A Nemzeti színház (Népszínház) . A timpanonra nincsenek is szavaim!
A díszes kandeláberek és az ostorlámpák érdekes őrségváltásának lehetünk szemtanúi.
A bejárat előtt egy kisebb-fajta (korabeli) autókiállítás : Skoda , Pobeda, Trabant (talán az egyik még 500-as?), Opel, Wartburg.
Aztán felfedezni vélek még Fiatot, Zukot, és egy Pobeda "pickup-ot" és Ikarusokat . De van még néhány, amikre nem merek tippelni.....
A háttérben az EMKE és az "éjjel-nappali" háza, azaz a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892).
A rendőr elvtársak igen-igen határozottan (hátra tett kézzel) felügyelik a rendet. Megtalálható még a kör alakú köztéri virágtartó.
A Nemzeti színház hivatalos utcacíme: Rákóczi út 37.  volt
A sima és a csikktartós fém szemétgyűjtő a bejárat két oldalán.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: kep-ter.blogspot.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

István Varga
István Varga
Hiányzik a Hírdető oszlop és Csákányi László éneke a "Hétre ma várom a Nemzetinél" Az emlékek a Színházról amíg élek örök. Itt láttam az "Ember tragédiáját Básti Lajossal, Lukács Margittal,Major Tamással. Itt láttam a Kaméliás hölgyet Bajor Gizivel, Somlay Artúrral és Básti Lajossal. Ekkor 17 évesen szerettem meg a Színházat. Feledhetetlen emlékek és fájó hogy lebontották.
2013. szeptember 29. 15:13
Ágnes Takács
Ágnes Takács
A hirdető oszlop itt nem látszódhat ! Az a Körút felöli oldalon volt tehát a képen takarásban van.
2013. november 20. 15:38
László Dorogman
László Dorogman
Az autókiállítás "szereplői" csakugyan jellemzőek az évre. Balról jobbra haladva 2 Skoda Octavia nyitja a sort, mellettük egy Wartburg 312, őt egy Opel Rekord követi. Utána egy (feltehetőleg) FIAT kiskocsi, talán 1100-as áll, majd egy Pobjeda (már módosított, cirádásabb hűtőráccsal, mint az 50-es évek kivitele) következik. Tőle jobbra csakugyan két Trabant, az egyik (az egyszínű) alkalmasint 500-as, a tőle balra parkoló viszont talán már 600-as (ennek kétszínű volt a fényezése). Ettől jobbra egy korabeli, viszonylag gyakori nyugati típus látható, egy Simca Aronde, méghozzá a ritkább kétszínű (krém alapszín, barna vagy bordó tető) kivitelben - a pesti utcákon futó Aronde-ok 90 százaléka ugyanis fekete színű volt! A Simcától jobbra álló kiskocsi lehet akár egy háború előtti Opel, akár egy ős-Moszkvics (amelynek fazonját az Opelről koppintották az oroszok). Mellette újabb Pobjeda feszít, tőle jobbra feltehetőleg egy Opel (Kadett?), a sort újabb Skoda Octavia zárja. Az elmosódott gyalogosok előtti két kocsi közül a sötét színű egy FIAT 1300/1500 (az előbbi volt a gyakoribb Pesten), mellette egy ős Skoda az 50-es évek első feléből (jóval az Octavia/Felicia típusok gyártásának megkezdése előtt készült északi szomszédunknál).
2013. december 30. 21:48