Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Blaha Lujza tér, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1960 táján. A Blaha Lujza tér és ott még a Nemzeti Színház, azaz a korábbi Népszínház. Előtte természetesen a Találka-óra. A Rákóczi úton az EMKE kávéház. Ez előtt pedig nyitott peronú villamosok és egy nyitható tetőablakos Ikarus. A hűtőrácsából ítélve talán 620-as. A József körúti részen egy vegyes összeállítású  villamos 4-es járat számmal. Számomra érdekes, de egyben üdítő látvány az emberek öltözködese. Már könnyed, felszabadult, nem úgy, mint, akár néhány évvel korábban. A díszes-míves kandeláberek helyett a közvilágítást már az ostorlámpák adják. A még a háttérben lévő Nemzeti színház méretéhez méltóan igen terebélyes árnyékot vet. Már nem sokáig...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: retronom.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Éva Gerényi
Éva Gerényi
Nem vagyok elérzékenyülő típus. de a kép láttán elbőgtem magam.... Láttam, amikor csodálatos Nemzeti Színházunkat felrobbantották....A hajdani Lottó Áruháznál volt a kordon, és onnan néztük sok ezer emberrel, hogy porrá válik .... Nagyon szeretem az új Nemzeti épületét is, de a régi hangulatát nem tudja visszaadni. Az óráról nem is beszélve, lebonyolítottam jó pár randevút, ha nem is 7-kor..... Az EMKE megszüntetése pedig óriási disznóság volt!
2013. október 21. 11:04
Mihálffy László
1960 körül készült a kép (+-1év): az Ikarus 620-ast 59-től gyártották, 1960 után pedig a körútra már UV-k kerültek.
2013. november 01. 22:59
Olsvay Endre
A körúton '63-ig még nem kizárólag UV-k jártak, hanemmellettük ilyen vasvázasított motorkocsik két póttal, 62-ben pedig néhány favázas 2800-as is (két póttal); ez utóbbik kizárólag 6-osban.
2013. december 08. 05:46