Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1919-1923, Népszínház utca (Blaha Lujza tér), Józsefváros, Palotanegyed, 8. kerület

További információk a képhez

1919-1923, Népszínház utca. 1918-ban még Blaha Lujza utca. A mai Corvin áruház helyén 1912-től előbb mozi, később, 1915-től, mint kabaré működött.
1918-tól Apolló színpad volt a neve 1923-ig. Azután a Corvin áruház építése miatt átköltözött a későbbi Royal szállóba. Mindez az Akácfa utcából fényképezve.
Az útburkolat természetesen kockakő, a közvilágítás talán gázlámpa, a háttérben a Rókus kórház. A kandeláberek természetesen ekkor is szépek, a fákat már ekkor is próbálták védeni. Az öltözködés pedig "már ekkor is korabeli". 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1919-től Népszínház utca, 1918-ban Blaha Lujza utca, 1874-től Népszínház utca, 1850-től Sertéskereskedő utca, 1838-tól Borstenviehhandler Gasse, 1817-től Fleischergasse (Hentes utca), A XVIII. században Sertésvásár utca, Baromvásár utca, Kereszturer Weg (Keresztúri út)
  • Forrás: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjtemény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©