Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1895-1910, Kerepesi (Rákóczi) út, 8. kerület

További információk a képhez

1895-1910. Az első Nemzeti Színház az ekkor még  Kerepesi (Rákóczi) út elején.
Nem pont a sarkon, de ugyanazon a telken, ahol a HOLLANDI ÉLETBIZTOSÍTÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG székháza is. A Pannonia szálló (ami ma is megvan, csak más néven, más funkcióval) a biztos támpont a beazonosításhoz.
A kandeláberek csodálatosak. Akár gázlámpa van a tetején, akár már villamos energia táplálja a tetején lévő fényforrást.
A villamosok nyitott peronúak, alsószedősek (1923-ig) és szintén tetszetősek.
A sínpárok szinte mindenhonnan mindenhova vezetnek.
A közlekedés persze: balra-előre.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: istenbizony.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©