Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1990, Kisfaludy (Corvin) köz, 8. kerület

További információk a képhez

1990, Kisfaludy (Corvin) köz és a Corvin mozi.
A "CORVIN" nevű filmvállalat itt építtette meg 1922-ben, az épületet, amiben később (1924-ben) Corvin mozi néven nyitottak meg magát a mozit, 1945.-ben a Szociáldemokrata Párt kapta meg Keleti Márton vezetésével. A Corvin mozi 1957. szeptember 12-én új cinemascope moziként nyitott a Háború és béke című filmmel. A mozit 1995-96.-ban felújították Törköly Dezső építészmérnök és Rajk László belsőépítész vezetésével. 
Ma már sétálóutca a mozi környéke, aminek a háta mögött még benzinkút is volt. A mozi előtt, a kor egyik legjelentősebb taxidrosztja volt. Egy érdekes balra "körforgalom" volt a mozi körül. A magántaxizás egyik fénykora. 
Műsoron a: Kedvencek temetője.
Hogy mi volt itt a mozi előtt?  A Gschwindt féle szeszgyár.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Corvin köz, 1928-tól Kisfaludy köz
  • Forrás: Fortepan.hu (76417), orig: ERDEI KATALIN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©