Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1982, Rákóczi út a József körútnál

További információk a képhez

1982, Rákóczi út a József körútnál. Immáron nem a Daru cigaretta szívására bíztatnak a reklámok, hanem inkább együnk pudingot. Talán valamivel egészségesebb...A képen maga a László-ház, amely ház Kiss István tervei alapján 1895-re készült el László Zsigmond számára! Korábban itt Auspitz Róbert földszintes lakóháza álldogált. A kovácsoltvas erkélykorláttal végigfuttatott emeleten látható egy-egy szoborfülkében Róna József alkotása, a Nő és a Férfi alakja.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1838-tól Braumeister Gasse (Serfőző utca), Az 1810-es években Szalay Gasse (Szalay utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (188457), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Fortepan/Album040,https://lasdbudapestet.blogspot.com/
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©