Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980-as évek, Nagy Templom utca, 8. kerület

További információk a képhez

1980-as évek, Nagy Templom utca a Práter utca sarkán.
Egy szokványosnak látszó kocsma a sok közül a kerületben...
Inkább hírhedt volt, mint híres. A környéken lakók, dolgozók próbálták itt bújukat felejteni. 
Nem volt szívem kihagyni, mégpedig a "beceneve" miatt!
Kis túlzással a felirat a bejárat fölött ez is lehetett volna: Ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel! A söröző felirat félig árnyékban egy kicsit sugall valamit...
A helybéliek rövidebben, tömörebben fogalmaztak és egyszerűen csak "gyilkos" kocsmának hívták. Az akkori munkatársaimtól sokat hallottam erről és talán, hogy bennük is emlékeket idézzek, tettem be ide. 
A név eredetét nem ismerem, de az biztos, hogy a kerület egyik nevezetessége volt, még, ha negatív értelemben is... 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Nagy Templom utca, Előzőleg, az 1860-as évektől Grosse Kirchen Gasse, 1844-től Elrontó utca, Rontó utca, Egyház utca, 1817-től Verderber Gasse (Verderber utca)
  • Forrás: www.photoblog.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©