Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Rákóczi tér, 8. kerület

További információk a képhez

1977, Rákóczi tér, a II. vásárcsarnok Budapesten. A Rákóczi téri, a második vásárcsarnok Budapesten. A Főbejárat oldalról. Az épület terveit Rozinay István és Knzinger Pál készítették.
A hivatalos átadás 1897. január 16-án történt meg. A nagyítást használva még az építés ideje is látszik: 1894-1896.
1988. május 6-án éjjel a csarnokban tűz ütött ki, amelytől az épület leégett. A főfalak maradtak ugyan, de még a vasszerkezet is eltorzult. Az épületet nem bontották le és így: Tokár György és Hidasi György építészek tervei szerint felújították és 1991. július 25-én ismét megnyitották. Volt egy Lacipecsenye sütő az egyik sarokban. Azóta sem találtam ahhoz hasonlót...A leégés után kaptak egy üzlethelységet a Vásár utcában. Azóta is ott főztek, sütöttek...Az üzlet vezetője (ha jól emlékszem János) azt mondta a kérdésemre, hogy manapság (2013.11.26.) nincs fizetőképes kereslet arra az emlékezetes Lacipecsenyéjére. Én jelentkeztem! Pedig akkor, a leégés előtt még a Lacipecsenye zsírjával megkent kenyérért is hosszú sor állt...Sajnos már az is megszűnt.
Ui.: György Balazstól: Milyen érdekes szerzet az ember! Egy szelet sült-zsíros kenyér, vagy egy falás pecsenye milyen kellemes emlékeket képes előidézni! Köszönöm neki! Az ilyen és ehhez hasonló érzésekért munkálkodom...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Rákóczi tér, 1866-tól Borjú tér, 1850-től Kalber Markt (Borjú piac), A XIX. századan Siveine Markt, Az 1750-es éveben még beépített terület volt
  • Forrás: Fortepan.hu (88988), ADOMÁNYOZÓ:URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©