Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Szabó Ervin tér, 8. kerület

További információk a képhez

1974, Szabó Ervin tér. Ekkor még valószínűleg nem így hívták, legalábbis az átjáró részt. Három ház megszüntetésével jött létre az épület a benzinkúttal az aljában, az átjáró és a BKV Forgalomirányító Központ. Együtt ittA benzinkút helyén volt ház itt.
A háttérben a Wenckheim palota, azaz a későbbi Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a a Magyar Igazság kútja, ami egy más elnevezése Justitia-kút. Ezekről többet ittés itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1948-tól Szabó Ervin tér, Ezen átjáró névtelen utca is volt. Egy kicsit még ma is az...
  • Forrás: Fortepan.hu (098645), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©