Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Rákóczi tér, 8. kerület

További információk a képhez

1971, Rákóczi tér a József körúttól a vásárcsarnok felé nézve.
Ez még így önmagában nem túl érdekes. De, ha megnézzük a feliratot a Droszt Tivadar-féle taxiállomás tetején, akkor már igen!
Az IRÁNYTAXI egy rövid ideig élő kezdemémyezés volt ebben az időben. Megpróbálom összefoglalni.
Ha jól emlékszem ezen szolgáltatás a Nagykörút vonalán működött. Kék autókra emlékszem, amik 8 személyesek voltak. Az 1 forintos villamos vonalán lehetett igénybe venni 8 forintért. Remélem van, aki pontosabb információkra is emlékszik!
Előre is köszi!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Rákóczi tér, 1866-tól Borjú tér, 1850-től Kalber Markt (Borjú piac), A XIX. században Siviene Markt
  • Forrás: Fortepan.hu (87305), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Urbán Tamás
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©