Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Práter utca, 8. kerület

További információk a képhez

1971, Práter utca az Illés utca felé nézve. Nagyjából a Leonardo da Vinci utca utca felől. Balra a Józsefvárosi halászkert reklámjának néhány betűje látszik. Remélem, hogy  még sokan emlékeznek rá...
Práter: a latin pratum ("rét") szóból származó kifejezés, jelentése "közkert" (pl.a bécsi Prater). Ennek az utcának a végében volt a Festetics-féle kert, amelyen keresztül nyitották meg az utcát.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Práter utca, 1850-től Prater Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu 193251), ADOMÁNYOZÓ Kriss Géza
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."