Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Üllői út, 8. kerület

További információk a képhez

1969, Üllői út, a Heim Pál Gyermekkórháznál. Még én magam is alig hiszek a szememnek! Az Ülői utat látjuk a Nagyvárad tértől kifelé. Ha a templom (Nagyvárad téri református templom) nem segítene (de hát ez a feladata!), akkor azt hiszem igen kevés ember ismerne rá a helyszínre! Szédületes felvétel! Az Üllői út kb.: 2 X (nagylelkű leszek: 1,5) sávosan, kockakövesen. Az UV villamos járatszáma az talány, talán 52-es. A kétemeletes épület, az maga a Heim Pál Gyermekkórház korábbi épülete.
A rengeteg fa-ami szinte erdő- is rejtély?!
A kockakő nem.
A közvilágítást már a neonok "nyomják".
Érdemes megnézni az ide vonatkozó "Napjainkban így fest" képet is, sőt, szinte kötelező...
A legnagyobb kérdés, hogy magyarok miért nem fényképezték Budapestet "péppé" ?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), A XVIII. század első felében Szolnoker Strasse (szolnoki Út), 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: hampage.hu, Fotó: Les Folkard, Geoffrey Tribe gyűjteménye
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."