Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Baross utca, 8. kerület

További információk a képhez

1964. A Baross utcában egy 74-es Ikarus 60-as trolibusz baktat a Curia utcai egyik végállomásától az Orczy téren lévő másik felé. Az árnyékos épület a Wenckheim-palota, ami 1931 óta a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára. Az épület főbejárata mellett, az utca másik oldalán (itt a troli mögött) van ma az átjáró az Üllői útra. Ekkor még kétirányú volt a Baross utca eleje is. Az IFA framo-t semmi sem akadályozza, hogy balra kanyarodjon a Reviczky utcába.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1892-től Baross utca, 1870-es évektől Stáció utca, 1836-tól Steinbrucker Gasse (Kőbányai út), A XVIII. században Városmajor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (46494), orig: MÉSZÁROS ZOLTÁN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©