Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Üllői út a Nagykörútnál, 8. kerület

További információk a képhez

1961, Üllői út a Nagykörútnál. Hej, ha az a ház beszélni tudna...!
1896-ban még az Un.:"nyári villamos" láható mellette. De talán a Valéria kávéházként volt a fénykora...Itt VALÉRIA SÖRÖZŐKÉNT. De volt még más is. Napjainkban bank...
Az ekkor még közlekedési lámpa nélküli kereszteződésben két rendőr irányítja a forgalmat mutatós egyenruhában. Az alattuk lévő dobogó mintázata ekkoron már csíkos dobogó. Hogy ez miért lett ilyen: a pepita kockásból csíkos? Ennek a magyarázatát az immár több, mint 800000, azaz nyolcszázezer látogatóim egyike magyarázza meg az utókornak! Előre is köszi! (Én tudom....)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (102503), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©