Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Üllői út, 8. kerület

További információk a képhez

1959, Üllői út 10., a mai átjáró (Szabó Ervin tér) középső háza volt. Ezért az "áldozat" szó. Ez a ház volt a középső a három lebontott ház közül, azaz ennek a helyén van napjainkban (2019.06.20.) az (általam átjárónak nevezett terület) az Üllői út és a Baross utca között. Így utólag nézve kifejezetten szépnek találom. Szóval a magam részéről: kár érte...A háztól a Kávin tér felé lévő ház helyén (itt látszik) van ma a benzinkút és a parkoló. Jobbra pedig a BKV Forgalomirányító Központ.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (103151), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©