Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Mező Imre út, 8. kerület

További információk a képhez

1959, Mező Imre út. A Festetics utca torkolata.
A háttérben a Mosonyi utcai rendőrség épületei. A lombos fa oldalában még látszik a 36-os villamos vágánya, aminek a végállomása a Baross térnél volt. A rendőrség épületei mellé később téglából épített kerítést emeltek. A háttérben, az árnyékban egy STUKA pihen.
A posztoló (nem a mai értelemben vett) rendőr mellett ekkor még létezett egy utca, a Juranics utca. 1958-ban még biztosan megvolt. A maradványai fellelhetők az Aréna pláza mögött a temető oldalában.
Ami megy, az 23-as, vagy 24-es, ami jön, az a 25-ös villamos.
A közvilágítást végző gázlámpák ezen a környéken működtek utoljára hivatás-szerűen még az 1970-es években is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Fiumei út, 1957-től Mező Imre út, 1923-tól Fiumei út, 1874-től Köztemető út, Az 1840-es évek végétől Friedhof Strasse (Temető út), 1817-től Linien Graben (Árok vonal)
  • Forrás: Fortepan.hu 45919), orig: KRASZNAI GYULA
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©