Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Baross utca, 8. kerület

További információk a képhez

1957, Baross utca. A Baross ut 11. számú ház előtt álló Csepel teherautó mögötti 3 házat kellett lebontani ahhoz, hogy a hetvenes évek végén megnyílhasson az árjáró az Üllői út felé. (Remélem jól emlékszem...) No persze az átjáró azért nem a 3 ház teljes szélességét foglalta el. A Nagykörút felé eső részére épult a BKV székház. Napjainkban BKK központ. A Kálvin tér felé pedig a benzinkút és a parkolóház. Érdekes, hogy az átjáró nem kapott nevet, a Szabó Ervin tér 2.-re számozták.
A kép jobb szélén a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, "leánykori nevén" a Wenckheim-palota.
A háttérben a Kálvin tér.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1892-től Baross utca, 1870-es évektől Stáció utca, 1836-tól Steinbrucker Gasse (Kőbányai út), A XVIII. században Városmajor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (91895), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©