Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Baross tér, 8. kerület

További információk a képhez

1957, Baross tér, a Keleti pályaudvar Thököly úti oldala. A Keleti pályaudvar vonalait leszámítva csaknem 60 év múltán a környék szinte felismerhetetlen. De csak szinte..., mert a mai utcanézet segít. Baloldalt talán egy Ikarus 60-as. Az egy-két évvel korábban még működött CAPITOL mozi előtt. De a legérdekesebb a villamos! A villamos vontatott egységén még a két befelé nyitható rácsot láthatjuk. A vontató egységen viszont már a "modern" függőlegesen le-fel mozgatható csuklós, le-fel mozgatható változatot látjuk egy "füttyös" kalauzzal...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu, (18167), orig: SZÉKÁCS ANDRÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©