Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Salgótarjáni utca, 8. kerület

További információk a képhez

1955, Salgótarjáni utca az Asztalos Sándor útnál.
Hát igen. Akár egy ikonikus lépcsőnek is nevezhetném. Sok korosztály képviselője jött itt le, hogy lásson -jelen esetben- egy Budapesti Vörös Lobogó Sport Egyesület, de a legtöbb esetben egy MTK meccset, (Sokszor változott a neve!). Amit megjegyeztem, az az az első: Magyar Testgyakorlók Köre.
Én magam is a lépcsőzők között voltam sokszor, amikor még fogalmam sem volt arról, hogy ki is, mi is az MTK. Gyerek fejjel ez a hárombetűs szó tetszett a legjobban. No meg ez volt legközelebb hozzánk. Bár Hidegkuti Nándort nem volt módom látni játszani, de korombeli játékosok neveire emlékszem. A kedélyek szítását elkerülendő ezt most nem részletezem. A sors fintora, hogy taxisként évenként minimum egyszer szembe kerülök eme lépcsővel...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1884-től Salgótarjáni utca
  • Forrás: Fortepan.hu (148392), orig: BARBJERIK FERENC
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©