Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, József körút, 8. kerület

További információk a képhez

1950, József körút, a Blaha Lujza térnél.
Amikor a flaszter még kockakőből vot, a zebra pöttyökből, a bukósisak karimás kalapból, a motor még oldalkocsis volt, a taxi még Renault Juvaquatre volt, az autóbusz még MÁVAG Tr5-ös volt, a rendszám még két betű és három szám volt, a villamosok még nyitott peronúak voltak, ezek lépcsőin még lehetett lógni, akár öltönyben, nyakkendöben, aktatáskával is, a "mekdáneldsz" helyén még sör-reklám virított, akkor volt 1950, József körút. Egyszer nagyon-nagyon régen...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút, 1838-tól Braumeister Gasse (Serfőző utca), 1810-es években Szalay Gasse (Szalay utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (16583), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©